Forlaget

Rebel With a Cause er et aktivistisk forlag, der udgiver kvalitetslitteratur fra hele verden, ikke mindst det såkaldte Globale Syd. Rebel udgiver bøger, der ændrer måden, vi læser verden på – helt bogstaveligt – og skaber derved en platform for stemmer, der ofte er underrepræsenteret på den litterære scene. Som James Baldwin har sagt:

"Verden forandrer sig afhængigt af, hvordan folk ser den, og hvis du ændrer bare en millimeter af den måde, folk ser virkeligheden på, så kan du ændre den."

Forlaget udgiver bøger fra mange lande og forskellige perspektiver, og tilsammen danner de en nuanceret fortælling, der skaber sprækker i den vestligtorienterede og eurocentriske selvfortælling, og derved udvides vores globale verdensforståelse. Rebel vil være medskaber af et "nyt arkiv", hvor målet ikke kun er at finde den næste bestseller (det vil vi selvfølgelig også gerne), men lige så meget, at bøgerne findes i verden.

Bøgernes tematikker taler ind i vor tids vigtigste udfordringer, herunder racialisering, køn, sexisme, seksualitet, ligestilling, patriarkalske strukturer, hvem har retten til historieskrivningen, demokratiets forfatning og meget mere, men de handler også "bare" om at være menneske i en stadigt mere globaliseret verden. Forlaget tror nemlig på, at vi på mange måder har mere til fælles, end vi er bevidste om. Sorg er sorg, kærlighed er kærlighed uanset hvor i verden, man kommer fra, hvilken hudfarve man måtte være født med, eller hvilket køn man (ikke) identificerer sig som.

Vi tror på, at litteraturen i alle dens mangfoldige udtryk og uanset genre vækker vores nysgerrighed og skaber grobund for forståelse og genkendelighed på tværs af geografiske, kulturelle og socioøkonomiske grænser.

Når vi læser, bliver vi klogere, også selv om vi ikke altid er enige.

"Hvis der er en bog, du gerne vil læse, men ikke kan finde, så skriv den." Sarah Ladipo Manyika parafraserer Toni Morrison.

Litteraturen har altid været mit personlige helle – og min vej ind i verden. Faglitteraturen giver mig analyser og kilder, mens skønlitteraturen sætter det hele i et menneskeligt perspektiv.

Jeg glæder mig til at dele alverdens historier og fortællinger med jer.

Iben H. Philipsen
Redaktør og oversætter

Forlagets udgivelser trykkes i Danmark på papir fra bæredygtigt skovbrug.

Rebels

Iben H. Philipsen – redaktør

Forlægger, oversætter, redaktør og cand.mag. i engelsk litteratur med speciale i postkolonial repræsentation.

”Litteraturen har altid været mit personlige helle – og min vej ind i verden. Faglitteraturen giver mig analyser og kilder, mens skønlitteraturen sætter det hele i et menneskeligt perspektiv.

Yndlingsbog: Arundhati Roys The God of Small Things

Inge Mousten ­– sprogredaktør

cand. phil. i dansk fra Københavns Universitet og master i Professionel Kommunikation fra RUC

Yndlingsbog:

Anne Mousten – grafiker

Arkitekt MAA og Grafisk Designer

Yndlingsbog: