Forlaget

"No need to hear your voice, when I can talk about you better than you can speak about yourself. No need to hear your voice. Only tell me your pain, I want to know your story. And then I'll tell it back to you in a new way. Tell it back to you in such a way that it becomes mine, mine own. Rewriting you, I write myself anew. I am still author, authority. I am still colonizer." - bell hooks

Det var dette citat, der i sin tid lagde kimen til Forlaget Rebel With a Cause. Ønsket om at skabe en platform for stemmer, der historisk set er underrepræsenterede på den litterære scene. Med et særligt kærligt fokus på kvinders stemmer.

Vi vil udgive bøger, der ændrer måden, vi læser verden på – helt bogstaveligt.

"Verden forandrer sig afhængigt af, hvordan folk ser den, og hvis du ændrer bare en millimeter af den måde, folk ser virkeligheden på, så kan du ændre den." James Baldwin

Vi udgiver bøger i oversættelse, fordi det er den mest direkte vej fra den globale litteraturscene til et dansklæsende publikum. Der er så mange fantastiske historier derude, som endnu ikke er tilgængelige for alle dem, der helst læser på dansk. Og det vil vi gerne lave om på.

Vi udgiver danske forfattere, som bidrager med et nyt blik på levet liv og Historiske erindringer. Fordi alle skal have mulighed for at fortælle deres historier.

Vi tror på, at litteraturen i alle dens mangfoldige udtryk og uanset genre vækker vores nysgerrighed og skaber grobund for forståelse og genkendelighed på tværs af geografiske, kulturelle og socioøkonomiske grænser.

Når vi læser, bliver vi klogere, også selv om vi ikke er enige.

"Hvis der er en bog, du gerne vil læse, men ikke kan finde, så skriv den." Sarah Ladipo Manyika parafraserer Toni Morrison.

Litteraturen har altid været mit personlige helle – og min vej ind i verden. Faglitteraturen giver mig analyser og kilder, mens skønlitteraturen sætter det hele i et menneskeligt perspektiv.

Jeg glæder mig til at dele alverdens historier og fortællinger med jer.

Iben H. Philipsen
Redaktør og oversætter

Forlagets udgivelser trykkes i Danmark på papir fra bæredygtigt skovbrug.