Forlaget

KVALITETSLITTERATUR
Først som sidst handler det om litteratur: den berigende, bevægende, fabelagtige, kraftfulde, rørende, sanselige, sjove, smukke, spændende, udfordrende og øjenåbnende kvalitetslitteratur til børn, unge og voksne.

Hos Rebel With a Cause har vi et særligt fokus på at introducere vidunderligt velskrevet litteratur af nulevende forfattere fra hele verden og et ydmygt ønske om at skabe en platform for stemmer, der er underrepræsenterede på den litterære scene i Danmark, så vi kan ændre måden, vi læser verden på – helt bogstaveligt. For som James Baldwin har sagt:

"Verden forandrer sig afhængigt af, hvordan folk ser den, og hvis du ændrer bare en millimeter af den måde, folk ser virkeligheden på, så kan du ændre den."

Rebel vil med andre ord gerne medvirke til at skabe et "nyt litterært arkiv", hvor målet ikke kun er at finde den næste bestseller (det vil vi selvfølgelig også gerne), men lige så meget, at de udenlandske bøger findes i dansk oversættelse, og at de danske stemmer har en solidarisk platform at blive hørt fra.

Når vi læser, bliver vi klogere, også selv om vi ikke altid er enige.

"Hvis der er en bog, du gerne vil læse, men ikke kan finde, så skriv den." Sarah Ladipo Manyika parafraserer Toni Morrison.

Litteraturen har altid været mit personlige helle – og min vej ind i verden. Faglitteraturen giver mig analyser og kilder, mens skønlitteraturen sætter det hele i et menneskeligt perspektiv.

Jeg glæder mig til at dele alverdens historier og fortællinger med jer.

Iben H. Philipsen
Redaktør og oversætter

Forlagets udgivelser trykkes i Danmark på papir fra bæredygtigt skovbrug.

Rebels

Iben H. Philipsen – redaktør

Forlægger, oversætter, redaktør og cand.mag. i engelsk litteratur med speciale i postkolonial repræsentation.

Yndlingsbog: Arundhati Roys The God of Small Things

Inge Mousten ­– sprogredaktør

cand. phil. i dansk fra Københavns Universitet og master i Professionel Kommunikation fra RUC

Anne Mousten – grafiker

Arkitekt MAA og Grafisk Designer