Forlaget Rebel With a Cause er realiseringen af en drøm baseret på ønsket om at skabe en platform, der giver plads til de mange (endnu) ukendte, vidunderlige, multifacetterede og multiperspektiverende stemmer fra andre dele af verden. Stemmer der beskriver Historien fra et andet udgangspunkt, fra en anden vinkel end vores egen. Stemmer der skaber sprækker i den eurocentriske selvforståelse, og ikke mindst stemmer der introducerer os til nye forståelser af den globale verdensorden.

Med andre ord vil vi gerne introducere stemmer, der forandrer måden, vi læser verden på, helt bogstaveligt.

Og selv om vi er bevidste om, at litteratur alene ikke kan ændre verden, så er vi fuldt overbeviste om litteraturens evne til at oplyse og inspirere på en måde, som ikke meget andet formår.

Vores umiddelbare fokus er på bøger i oversættelse, fordi det er den mest direkte vej fra den globale litteraturscene til et dansklæsende publikum. Der er så mange fantastiske historier derude, som endnu ikke er tilgængelige for alle dem, der helst læser på dansk. Og det vil vi gerne lave om på.

Vi byder dog også meget gerne manuskripter fra dansksprogede forfattere med et andet udgangspunkt end det rent eurocentriske velkommen.

Litteraturen har altid været mit personlige helle – og min vej ind i verden. Faglitteraturen giver mig analyser og kilder, mens skønlitteraturen sætter det hele i et menneskeligt perspektiv. Og vi udgiver det hele!

Jeg glæder mig til at dele alverdens historier og fortællinger med jer.

Iben H. Philipsen
Redaktør og oversætter

Forlagets udgivelser trykkes i Danmark