DEN KNAP SÅ UNGE MAND af Xinxin Ren Gudbjörnsson

Verdens første Kierkegaard-fanfiction

I slutningen af august udkommer Xinxin Ren Gudbjörnssons første kortroman på dansk. Det er en satirisk gendigtning af Søren Kierkegaards Gjentagelsen og en fortælling om det moderne menneskes udfordringer med selvforståelsen.

Xinxin Ren Gudbjörnsson har udgivet noveller, essays og krimier i Kina, siden hun var otte år gammel, men herhjemme er hun mest kendt fra tv-serierne Xinxin og de fortabte indvandrere, Tigermor og lektiekuren og Sådan opdrager du en vinder. I 2015 skrev hun desuden fagbogen Find motivationen, den kommer ikke af sig selv.

VI DE UNGE af Preti Taneja

En moderne Kong Lear. En fortælling om familiedynastiet bag Devraj Company, en milliardvirksomhed som ledes af en forgyldt galning. Søbet ind i korruption, sølet til i vold og splittet af interne opgør, bedrag og løgne. Et forfriskende og kritisk blik på det moderne Indien såvel som den globale verdensorden. Vi de unge er overrumplende, en sand stormflod af sprudlende ord og billeder, som bæres frem af en indædt og vidunderligt afmålt vrede.

“Fremragende … så skarp … Preti Taneja har skænket os et sjældent bæst, en page-turner, der også er skamløst politisk.” The Guardian

“Preti Taneja afslører en dyb forståelse ikke bare for Shakespeare og Indien men for selve den menneskelige natur. En poetisk tour de force.” Vishal Bhardwaj

COLLECTIVE AMNESIA af Koleka Putuma

En stærk ny stemme fra Sydafrika. En digtsamling, der undersøger forbindelsen mellem den personlige og politiske erindring gennem emner som Historie, seksualitet, race, politik, apartheid og emigration på yderst kraftfuld og rørende vis. Samlingen revolutionerede Sydafrikansk litteratur og udkom i 8 oplag i det første år (2017).

Samlingen blev valgt som årets udgivelse af bl.a. City Press og The Sunday Times, SA, og i november 2018 udkom den i en spansk oversættelse, som  blev udråbt til en af de mest fremragende afrikanske bøger oversat til spansk i El País, Madrid.

Rebel er ekstremt stolt af at have sikret sig rettighederne til den danske udgave af denne vidunderlige digtsamling.

Og vi er super glade for, at vi har fået Liv Nimand Duvå til at oversætte.

WHEN WE SPEAK OF NOTHING af Olumide Popoola

En stærk ny stemme, som inspireret af sin egen afropolitanske baggrund og opvækst, undersøger tilhørsforhold, kærlighed og queerness i en moderne verden stadig plaget af racespændinger.

Karl og Abu er bedste venner. De bor i Kings Cross. Året er 2011 og i London er racespændingerne tæt på at eksplodere i kølvandet på politimordet på den unge sorte mand, Mark Duggan.
Abu kæmper med kærligheden, mens Karl er yndlingsskydeskive for de lokale wannabe- gangstere, fordi han er anderledes.
Da Karl finder ud af at den far han aldrig har kendt er i live og bor i Nigeria rejser han hovedkulds derned i håbet om at finde sig selv, lige så meget som sin far.

Rebel glæder sig til at præsentere denne skønne roman om venskab, kærlighed, racegørelse, identitet og queerness for de danske læsere.