WHEN WE SPEAK OF NOTHING af Olumide Popoola

En stærk ny stemme, som inspireret af sin egen afropolitanske baggrund og opvækst, undersøger tilhørsforhold, kærlighed og queerness i en moderne verden stadig plaget af racespændinger.

Karl og Abu er bedste venner. De bor i Kings Cross. Året er 2011 og i London er racespændingerne tæt på at eksplodere i kølvandet på politimordet på den unge sorte mand, Mark Duggan.
Abu kæmper med kærligheden, mens Karl er yndlingsskydeskive for de lokale wannabe- gangstere, fordi han er anderledes.
Da Karl finder ud af at den far han aldrig har kendt er i live og bor i Nigeria rejser han hovedkulds derned i håbet om at finde sig selv, lige så meget som sin far.

Rebel glæder sig til at præsentere denne skønne roman om venskab, kærlighed, racegørelse, identitet og queerness for de danske læsere.

OMKRING FLODEN HAN af Joan Rang Christensen

Det er dejligt at adoptere børn og det er ofte en enkel og ukompliceret proces.
Adoption og Samfunds hjemmeside, 2020

Joan Rang Christensen går strukturelt til værks i sin undersøgelse af den transnationale adoptions væsen og betydning, både i en personlig og en historisk kontekst, med Koreakrigen som prisme for den personlige erfaring.

Udsprunget af krig.
Forvandlet til krig.
Genopstået

Af krig

I januar 2020 blev Joan Rang tildelt Bisballefondens Kulturpris, som gives til "særligt begavede kunstnere, der uberettiget endnu ikke har opnået anerkendelse uden for en snæver kreds. Modtageren skal have dokumenteret stærkt selvstændigt udtryk, udført nyskabende og betydningsfulde værker eller stået for tilsvarende indsats."

Prisen får Joan for sit virke inden for dramatikken, men det kraftfulde, selvstændige, nyskabende og betydningsfulde skinner stærkt igennem i OMKRING FLODEN HAN, Joans poetiske debut.