Omar Robert Hamilton

’’Byen vinder altid”

Omar Rober Hamilton, født 1984 i London, søn af den egyptiske forfatter Ahdaf Soueif og den (afdøde) britiske poet og litteraturkritiker Ian Hamilton.

I 2011 tog ORH sammen med sin mor til Kairo, hvor de begge aktivt deltog i revolutionen. ORH var med til at stifte mediekollektivet Mosrieen, som var en af de vigtigste kilder til information om oprøret, ikke mindst for udenlandske journalister. Det var i forbindelse hermed, at han producere adskillige korte dokumentarfilm om den egyptiske revolution, som blev set af millioner af mennesker online.

ORH har også lavet fiktionsfilm og hans kortfilm "Though I Know the River is Dry (2013) vandt priser på Rotterdam Filmfestival og Abu Dhabi Filmfestival.

Omar R. Hamilton skriver ind imellem for Egyptens eneste progressive nyhedsformidler Mada Masr samt for Guardian og London Review of Books. Han har desuden skrevet om den europæiske flygningekrise for Guernica i 2015 og for n+1 i 2017.

ORH er endvidere medstifter af Den Palæstinensiske litteraturfestival, PalFest og medredaktør på "This Is Not a Border: Reportage & Reflection from the Palestine Festival of Literature (2017).

Den engelske udgave af BYEN VINDER ALTID udkom i 2017 til stor anerkendelse, og den har vundet priser i såvel Storbritannien som Frankrig.