SPLITTELSE er når man bor i den ene halvdel af et land og ens elskede bor i den anden halvdel og man ikke har set hinanden siden 1953 fordi internationale politikere havde deres dagsorden og deres behov for succes i de lande hvor de nu engang havde magten.

SPLITTELSE er når man indser at årsagen til at man har levet et helt liv i sorg blandt andet var fordi Rusland og Amerika ikke kunne blive enige.

SPLITTELSE er når alt man har tilbage af sin familie er et gammelt gulnet billede og alligevel synes man at de stadig er ens familie.

SPLITTELSE er når man er dansk og man så alligevel ikke er underlagt samme love og regler som de andre, fordi der findes nogle personer grupper og politiske partier som bare er imod ens hudfarve.

SPLITTELSE er når man ved at man altid må være beredt hver gang man går et nyt sted hen. Det kan komme når som helst. Det kan komme med humor, foragt eller forargelse. Det kan komme fra ens familie, fra ens venner eller kollegaer. Det varsler ikke sin ankomst.

SPLITTELSE er når man har hørt så mange åndsbollede kommentarer og hjemmestrikkede teorier om hvad man er og nu gider man ikke høre mere pis og den første den bedste der kommer med pis vil man strangulere langsomt.

SPLITTELSE er, når den første den bedste der kommer med pis er en lille pige på 2 år, der råber “skævøje” efter en, og man så alligevel ikke synes, at man kan tillade sig at strangulere hende.