Af Olumide Poopola

Softcover
ISBN
Sideantal 300
Pris 250,- + forsendelse

Forside layout: Anne Mousten
Sats: Iben H. Philipsen
Oversættelse: Iben H. Philipsen

Udkom den 5. februar 2021

 

 

Om bogen

En udsædvanlig roman om venskab og køn.

Karl og Abu er 17 år. De bor i Kings Cross. Året er 2011, og i London er racespændingerne ved at eksplodere i kølvandet på politimordet på den unge, sorte mand Mark Duggan. De står på kanten til voksenlivet og skal ikke bare løbe spidsrod mellem skolens bøller, der har en særlig forkærlighed for at passe dem op på vejen hjem, men også mellem identitetskabelsen og kærligheden.

Abu kommer fra en velfungerende arbejderfamilie, og han har styr på det med venskaber, men ikke på kærligheden og heller ikke rigtig på sin egen plads i det britiske samfund.
Karl derimod har det ikke helt let på hjemmefronten, hans mor er alvorligt syg, og så er han tilmed blevet yndlingsskydeskive for de lokale wannabe-gangstere, fordi han er … anderledes.

De to unge mænd ligner næsten tvillinger, men deres liv er markant forskellige. Abu er ældste bror i en velfungerende arbejderfamilie med både mor og far og to små søskende, mens Karl bor alene med sin alvorligt syge mor. Han har aldrig kendt sin far, som han tror er død. Men en dag finder Karl et brev til sin mor fra en onkel, han ikke vidste eksisterede, hvor det fremgår, at hans far er i live og bosat i Port Harcourt.

Karl rejser til Nigeria for at finde sin far og sine rødder, mens Abu må finde sig selv hjemme i London, hvor raceurolighederne endnu engang ulmer lige under overfladen.

En ambitiøs, charmerende og moderne coming of age-roman, der tager livtag med både samtidsrelevante emner som racialisering, køn og identitet i en global verden og de mere universelle emner som familie, venskab og mødet med kærligheden.

‘Når vi taler om ingenting’ er Rebels første ungdomsbog, som absolut også både kan og bør læses og nydes af voksne.

“… venskabet mellem Karl og Abu er, synes jeg, usædvanligt smukt … jeg blev fanget af sproget og the stream of concioness, som jeg fascineres af som skrivestil … Jeg er meget glad for at have læst bogen, bogen – og kommer uden tvivl til at læse den igen. Jeg vil ikke spoile, MEN det bliver interessant og smukt.” mitlilebibliotek.dk

“En superb debut … måske ikke en ny historie, men en helt ny måde at fortælle den på.” The Johannesburg Review of Books.